Garphyttans Frikyrkoförsamling

Vi är en församling i samverkan med Evangeliska Frikyrkan (EFK)

På Kilsbergens kant i Garphyttan hittar man Garphyttans missionshus som funnits där sedan 1883. Vi är en frikyrkoförsamling i samarbete med Evangeliska Frikyrkan. Som församling vill vi vara en positiv resurs för människor i Garphyttan och dess omgivningar. Alla är välkomna att dela vår gemenskap och delta i olika aktiviteter. I missionshuset försöker vi erbjuda ung som gammal något som passar. För de unga har vi just nu Söndagsskola och Scouter. Till de äldre erbjuder vi Bön och Studiegrupp samt lovsångstund första måndagen i månaden.

” Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det” Joh 1:5

Påskens berättelse om Jesus död och uppståndelse är berättelsen om hur ljuset segrar, döden förintas och evigheten öppnas.

Även om vi i coronatider stängt verksamheten i Missionshuset ett tag framöver av omsorg för att inte smitta är alltid Guds famn öppen.

Om det kanske blir lite mer tid till avskildhet, ta chansen att läsa bibelns påskberättelse och kanske se någon av de filmer som beskriver detta.

Flera kyrkor har gudstjänster och samlingar via datorn, och på TV kan vi ta del av påskgudstjänst.

På påskdagen hissar vi flaggan utanför Missionshuset gör att fira. Vi firar att döden är besegrad att livet vann!

Tacka Gud för det!

Vår vision

Som kristen församling med Jesus i centrum vill vi vara en andlig gemenskap, en diakonal och ansvarstagande församling som är öppen och flexibel.

Diakoni/stöd - önskar du samtala med någon kan du kontakta Lars-Ruben Fahlström 070-5572983 eller Anna Öhrström 019-179790

Du finner oss på Kvarnvägen 20 i Garphyttan.

Församlingens föreståndare: Sebastian Molitor 073-9961645

Församlingens ordförande: Johan Fahlström 070-5677170

Missionshusvärdar: Anders och Ingalill Ekblom

Pg. 791584-6, Swishnr. 1234522843