Hälsning från församlingen

Framtiden är redan här

I dag, i ”nuet ” finns och börjar vår och våra barns framtid. Varje dag hör vi om pandemi i vår närhet, flyktingkriser, egoistiska politiska världsledare, brottslighet, ekonomiska problem, naturkatastrofer, psykisk ohälsa, vård- och behandlingsotillräcklighet. Listan kan göras mycket längre. Är det här vår allas framtid? Ja, så kan det vara och bli om vi inte gör något åt det. Och vi alla kan bidra där vi själva finns, efter vår egen förmåga och kraft.

I Missionshuset har vi nu anpassat möbleringen för vår verksamhet i Coronatid. Vi vill genom församlingens verksamhet vara en positiv kraft mot nedbrytande krafter i nuet och framtiden. Vi vill förmedla Det glada evangeliets Tro Hopp och Kärlek till oss alla. Detta kan ge trygghet, läkning, lugn, optimism och meningsfullhet i livet. Vi önskar att scoutarbetet och söndagsskolan ger barnen en glädje och en värdefull grund att bygga på.

Jag fick som liten grabb sitta bredvid en gammal man på mer än 90 år. Han hade varit med om TBC- tiden, som också fyllde Sanatoriet i Garphyttan. Han hade kämpat för människors rätt och lika värde, kämpat mot fattigdom och skapat sysselsättning i arbetslöshetstid och en skola för alla, också med utblick till andra länder.

Han satt i sin gungstol och sjöng den gamla läsarsången” Min framtidsdag är ljus och lång ……Ett oförgängligt arv jag har, i himlen är det i förvar.… ”, N. Frykman 1883.

Du kan få vila i tron på Jesu löften om sinnesro och trygghet här och nu och i framtiden trots allt som kan hända. Vi är alla älskade av nåd, och duger för vår Herre Jesu Kristus. Det finns en framtids evighet och en himmel för oss alla.

Låt oss se allt fint och gott omkring oss, njuta i den höstfärgade naturen. Ta kontakt med någon i din närhet, men håll avstånd! OBS! Till Jesus behöver Du inte hålla avstånd. Spännande bibelord i Nya testamentet: Johannes 3:16,17; ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till välden för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom.” Joh.7:37 ”På högtidens sista dag ställde sig Jesus upp och ropade: Är någon törstig så kom till mig och drick”, Gamla testamentet: Jeremia 29:11 ”Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp.”, Jesaja 41:10 ”Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och räddar dig med mig hand.”

Välkommen till Missionshuset i Garphyttan!

Hälsningar från Garphyttans Frikyrkoförsamling genom / Lars-Ruben Fahlström