Hälsning från församlingen

Ett barn blir oss fött... varför då?

Nu tändas tusen juleljus... och det är aktiviteter i varje vrå. Nisse springer runt i hem och skolor, och vuxna har inte bara nog med att få det vanliga livspusslet att gå ihop för nu adderas vardagen av "måsten" som konserter, avslutningar, glöggmingel och julbord för att inte tala om all julhandling. Det är nästan som att det blir för mycket av allt till slut. Man kan fundera över hur det var i julens början. Om det var lika stressigt då, om det var svårt att få ihop pusslet och att finna vila. Vi vet att Josef och Maria fick hasta iväg från Nasaret till Betlehem för att skattskriva sig. Maria var med barn så de var tvugna att komma fram innan hon skulle föda. De upplevde sannolikt en stor förväntan över att få se sitt lilla barn, men säkert också trötthet och oro över sin livssituation. De var människor precis som vi, även om förutsättningarna uppenbarligen är väldigt olika. Psalmen Nu tändas tusen juleljus beskriver julen så fint

Nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund, och tusen, tusen stråla ock på himlens djupblå grund.Och över stad och land i kväll, går julens glada bud, att född är Herren Jesus Krist, vår Frälsare och Gud.Du stjärna över Betlehem, o, låt ditt milda ljus få lysa in med hopp och fridi varje hem och hus!I varje hjärta armt och mörkt sänd du en stråle blid, en stråle av Guds kärleks ljus i signad juletid!

Vi i Missionshuset i Garphyttan tror på riktigt att detta lilla barn som föddes kom till oss för att vi behöver stanna upp, lugna ner oss, reflektera över det liv vi lever och framför allt ger det oss ett hopp om ett liv efter döden - ända in i himmelen. Vi tror att Jesus kan lysa in i våra liv med hopp och frid, ja in i varje stressat hem och hus. Och för dig som känner dig ensam och övergiven. Jesus föddes för din skull, Hans kärlek kan stråla in i dig om du vill det. Tillsammans med honom är du inte ensam. Du behöver bara uttala orden: Jesus jag vill tillhöra dig! så har du en vän för evigt, en vän som vill förmedla fred, lugn och ro och samtigit är mäktig som en härskare och hjälte.

I Jesaja 9:6 i Bibeln står det:

Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste.

Det hände den första julen. God jul! önskar vi i Missionshuset.